Gaziantep Kabaklama Tarifi
2 Ocak 2020
Yorum Yap
Gaziantep kabaklama tarifi, Antep mutfağının lezzetli yemeklerinden olan kabaklama yemeği içerisindeki kabak, nohut, sumak ve etin sayesinde tam bir protein kaynağıdır. Sulu yemek olarak kolayca pişirebileceğiniz müthiş lezzet tarifi karşınızda!
Gaziantep kabaklama nasıl yapılır, Gaziantep mutfağının güzel yemeklerinden biri olan kabaklama kış aylarında oldukça rağbet görmektedir. Tam bir protein kaynağıdır. Yemeğe başlamadan önce eti ve nohutu ayrı ayrı haşlayıp hazırlamanız yemeğin daha güzel olmasını sağlar. Hatta etin içerisine kemikde ekleyerek haşlayın. Kemik suyunu yemeğe su olarak kullanabilirsiniz. Kemik suyu kabaklama yemeğine oldukça lezzet katacaktır.
• 4 diş sarımsak
• 2 tatlı kaşığı nane
• 1 adet büyük soğan
• 500 gram kuşbaşı et
• 2 kilo kabak
• 2 su bardağı haşlanmış nohut
• 3 su bardağı sıcak su
• 3 çorba kaşığı sıvı yağ
• 2 yemek kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
• Yeteri kadar tuz
• Yeteri kadar karabiber
• Yeteri kadar pulbiber
• Yeteri kadar kekik
![]() |
Gaziantep Kabaklama Tarifi |
Gaziantep Kabaklama Nasıl Yapılır?
Gaziantep kabaklama nasıl yapılır, Gaziantep mutfağının güzel yemeklerinden biri olan kabaklama kış aylarında oldukça rağbet görmektedir. Tam bir protein kaynağıdır. Yemeğe başlamadan önce eti ve nohutu ayrı ayrı haşlayıp hazırlamanız yemeğin daha güzel olmasını sağlar. Hatta etin içerisine kemikde ekleyerek haşlayın. Kemik suyunu yemeğe su olarak kullanabilirsiniz. Kemik suyu kabaklama yemeğine oldukça lezzet katacaktır.Gaziantep Kabaklama Malzemeleri
• 3 yemek kaşığı zeytin yağı• 4 diş sarımsak
• 2 tatlı kaşığı nane
• 1 adet büyük soğan
• 500 gram kuşbaşı et
• 2 kilo kabak
• 2 su bardağı haşlanmış nohut
• 3 su bardağı sıcak su
• 3 çorba kaşığı sıvı yağ
• 2 yemek kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
• Yeteri kadar tuz
• Yeteri kadar karabiber
• Yeteri kadar pulbiber
• Yeteri kadar kekik
0 Yorum "Gaziantep Kabaklama Tarifi"
Yorum Gönder