Gaziantep Kabaklama Tarifi

Gaziantep kabaklama tarifi, Antep mutfağının lezzetli yemeklerinden olan kabaklama yemeği içerisindeki kabak, nohut, sumak ve etin sayesinde tam bir protein kaynağıdır. Sulu yemek olarak kolayca pişirebileceğiniz müthiş lezzet tarifi karşınızda!


Gaziantep Kabaklama Tarifi
Gaziantep Kabaklama Tarifi


Gaziantep Kabaklama Nasıl Yapılır?

Gaziantep kabaklama nasıl yapılır, Gaziantep mutfağının güzel yemeklerinden biri olan kabaklama kış aylarında oldukça rağbet görmektedir. Tam bir protein kaynağıdır. Yemeğe başlamadan önce eti ve nohutu ayrı ayrı haşlayıp hazırlamanız yemeğin daha güzel olmasını sağlar. Hatta etin içerisine kemikde ekleyerek haşlayın. Kemik suyunu yemeğe su olarak kullanabilirsiniz. Kemik suyu kabaklama yemeğine oldukça lezzet katacaktır.


Gaziantep Kabaklama Malzemeleri

3 yemek kaşığı zeytin yağı
4 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı nane
1 adet büyük soğan
500 gram kuşbaşı et
2 kilo kabak
2 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar karabiber
Yeteri kadar pulbiber
Yeteri kadar kekik


Gaziantep Kabaklama Yapımı

Gaziantep kabaklama yapımı, önceden et ile nohutu ayrı ayrı haşlayıp bekletin. Kabakları küp şeklinde doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Geniş bir tencereye sıvı yağ koyarak soğanları kavurun. Soğan pembeleşince kabak küplerini ekleyin. Ardından salça ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Kabaklar yumuşayınca kadar kısık ateşte bekletin. Kabaklar yumuşadıktan sonra haşladığınız nohut ve eti ekleyin. Sarımsakları da küçük parçalara ayırarak ekleyin. Üstünü geçmeyecek kadar su ekleyin. Kabaklar yumuşak piştikten sonra tencereyi ocaktan kaldırın bir tavada zeytinyağına tüm baharatları ekleyip hafif kızarınca tavadaki karışımı yemeğin üstüne dökün. Afiyet olsun.   


Gaziantep Kabaklama Nerede Yenir?

Gaziantep kabaklama nerede yenir, Kabaklama yemeğini her mekanda bulamayacağınız gibi Mutfak Sanatları Merkezinde ve Aşina’da bulabilirsiniz.


Gaziantep Kabaklama Fiyatları

Gaziantep kabaklama fiyatları, kabaklama yemeği ortalama 10 TL-20 TL arasında bir fiyat aralığındadır.


Gaziantep Kabaklama Kaç Kaloridir?

Gaziantep kabaklama kaç kaloridir, kabaklama yemeği 300 kaloridir. 

0 Yorum "Gaziantep Kabaklama Tarifi"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel