Gaziantep Ayva Kebabı Tarifi

Gaziantep ayva kebabı tarifi, Gaziantep yemek tarifleri içerisinde ayva ile kuzu etinin mükemmel bir uyumu olan lezzetli bir tariftir. Lezzetinin yanı sıra hafif olması nedeniyle kalorisine dikkat edenlerinde tercihi olan bir tarifimizdir. Gaziantep usulü ayva kebabı tarifini siz takipçilerimizin için derledik.


gaziantep ayva kebabı
gaziantep ayva kebabı

Gaziantep Ayva Kebabı Nasıl Yapılır?


Gaziantep ayva kebabı nasıl yapılır, yemeğine başlamadan önce sebzeler temizlenir. Ayvanın çekirdikleri çıkarılarak boyuna 6’ya dilimlenir. Etin kuzu eti olması önerilir.


Gaziantep Ayva Kebabı Malzemeleri


150 gram ayva
120 gram kuzu eti
1 tane kırmızı biber
1 tane sarı biber
1 tane domates
2 tane soğan
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nar eşkisi
1 çay bardağı sıcak su
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar karabiber


gaziantep ayva kebabı
gaziantep ayva kebabı

Gaziantep Ayva Kebabı Yapımı


Gaziantep ayva kebabı yapımı, ön hazırlıklar tamamlandıktan sonra her ayva dilimi eşit şekilde üçer bölünür. Kuzu eti kıyma haline getirilir. Etin içerisine tuz, karabiber eklenir yoğurulur. Sarı biber, kırmızı biber, domates ve soğan közlenir. Kebap şişi alınarak bir parça ayva ve arkasından ceviz büyüklüğünde kıyma sıra sıra şişe saplanır. Ayva ve kıyma et sıkılarak birbirine yapışması sağlanır. Harı geçmiş mangal ateşinde yüzeyleri kızarana kadar pişirilir. Servis tabağına ayva kebabı ve közlenmiş biberler, soğan ve domates de eklenerek servis edilir. İsteğe göre ayva kebabının üzerine nar ekşisi gezdirilir.


Gaziantep Ayva Kebabı Nerede Yenir?


Gaziantep ayva kebabı nerede yenir, Gaziantep de birkaç yerde bulabilirsiniz. Ayva kebabını en iyi yapan yerler Mutfak Sanatlarında ve Aşina’dır.


Gaziantep Ayva Kebabı Fiyatları


Gaziantep ayva kebabı fiyatları, mekan ve lokantalara göre değişiklik gösterse de genel olarak 20-30 TL arasında değişmektedir.


Gaziantep Ayva Kebabı Kaç Kaloridir?


Gaziantep ayva kebabı kaç kaloridir, ayva kebabı orta boy porsiyonu 201 kaloridir. Orta kalori sınıfındadır.

0 Yorum "Gaziantep Ayva Kebabı Tarifi"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel