Gaziantep Eşkili Ufak Köfte Tarifi
2 Ekim 2019
Yorum Yap
Gaziantep ekşili ufak köfte, Gaziantep mutfağının gelenekten geleceğe aktardığı en lezzetleri yemeğimizden biri olan Gaziantep usulü “Eşkili Ufak Köfte” tarifi siz takipçilerimiz için derledik. Gaziantep’in en çok sevilen yemeklerinden biridir.
Gaziantep ekşili ufak köfte nasıl yapılır, Eşkili ufak köfte iki aşamada yapılır. Önce minik köfteleri hazırlanır, sonra yemeğin yapım kısmı yapılır. Yemeğe lezzet katması için Gaziantep salçasını kullanmanızı tavsiye ederiz.
Gaziantep Eşkili Ufak Köfte Tarifi |
Gaziantep Eşkili Ufak Köfte Nasıl Yapılır?
Gaziantep ekşili ufak köfte nasıl yapılır, Eşkili ufak köfte iki aşamada yapılır. Önce minik köfteleri hazırlanır, sonra yemeğin yapım kısmı yapılır. Yemeğe lezzet katması için Gaziantep salçasını kullanmanızı tavsiye ederiz.Gaziantep Eşkili Ufak Köfte Malzemeleri
- 750 gr parça et
- 1.5 su bardağı nohut
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 limonun suyu
- Yeterince su
Köftesi İçin
- 1/2 kg yağsız kıyma
- 1/2 kg simit (ince bulgur)
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay bardağı yağ
- 1 çay kaşığı nane
Gaziantep Eşkili Ufak Köfte Yapımı
Gaziantep ekşili ufak köfte, Öncelikle bir gün önceden nohutu suda bekletmeniz gerekiyor. Köftesi için öncelikle simit su ile ıslatılır. Soğanlar ufak ufak doğanır. Yoğurmak için bir kap içerisine ıslatılan simit, kırmızı biber, karabiber ve tuz eklenir 20 dakika yoğrulur. İçerisine kıyma eklenerek devam edilir, kıyma köfte içinde yumuşayıncaya kadar yoğrulur. Yemeğin köfteleri için yoğurduğumuz karışımından bilye büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır köfte haline getirilir. Köfteler hazır olduktan sonra bir tencere içerisine ıslamış nohutu, kuşbaşı şeklinde doğranmış eti ve ince ince doğranmış soğanlar eklenerek kavrulur. Salça ve ekşisi eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Diğer taraftan da başka bir tencere de su kaynatılır, içerisine tuz ve köfteler eklenir. Köfteler pişince öbür tencerede pişirdiğimiz nohut, et ve soğan eklenir biraz daha karıştırılır. Son olarak da bir tavada nane ile yağ kızartılır yemeğin üstüne eklenir. Sıcak servis etmeniz gerekir.Gaziantep Eşkili Ufak Köfte Nerede Yenir?
Gaziantep de birçok yerde bulabileceğiniz gibi birkaç önerimiz olacaktır. Mutfak Sanatlarında, Aşina da ve İmam çağdaş da en iyisini yapan yerlerdir.
0 Yorum "Gaziantep Eşkili Ufak Köfte Tarifi"
Yorum Gönder