Gaziantep Maş Çorbası Tarifi
3 Ocak 2020
Yorum Yap
Gaziantep Maş Çorbası tarifi, Gaziantep Mutfağının en lezzetli ve şifa kaynağı çorbasıdır. Son derece besleyici, lif ve C vitamini yönünden oldukça zengindir. Çorbanın ana malzemesi Maş fasulyesi olarak da bilinen maş kullanılmaktadır.
Gaziantep maş çorbası, maş fasulyesini bir gece önceden su da bekletin. Çorbayı taneli sevmiyorsanız, maş çorbasını piştikten sonra blenderda geçirip servis edin. Servis yaparken dereotu ve maydanoz yapraklarıyla servis edin.
• 800 ml su
• 200 gram maş fasulyesi
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı un
• 1 tatlı kaşığı zerdeçal
• 1 çay kaşığı tuz
• Dereotu
• Maydanoz
• Karabiber
• Kırmızıbiber
![]() |
Gaziantep Maş Çorbası |
Gaziantep Maş Çorbası Nasıl Yapılır?
Gaziantep maş çorbası, maş fasulyesini bir gece önceden su da bekletin. Çorbayı taneli sevmiyorsanız, maş çorbasını piştikten sonra blenderda geçirip servis edin. Servis yaparken dereotu ve maydanoz yapraklarıyla servis edin.Gaziantep Maş Çorbası Malzemeleri
• 200 ml süt• 800 ml su
• 200 gram maş fasulyesi
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı un
• 1 tatlı kaşığı zerdeçal
• 1 çay kaşığı tuz
• Dereotu
• Maydanoz
• Karabiber
• Kırmızıbiber
0 Yorum "Gaziantep Maş Çorbası Tarifi"
Yorum Gönder