Gaziantep Maş Çorbası Tarifi

Gaziantep Maş Çorbası tarifi, Gaziantep Mutfağının en lezzetli ve şifa kaynağı çorbasıdır. Son derece besleyici, lif ve C vitamini yönünden oldukça zengindir. Çorbanın ana malzemesi Maş fasulyesi olarak da bilinen maş kullanılmaktadır.


Gaziantep Maş Çorbası
Gaziantep Maş Çorbası


Gaziantep Maş Çorbası Nasıl Yapılır?

Gaziantep maş çorbası, maş fasulyesini bir gece önceden su da bekletin. Çorbayı taneli sevmiyorsanız, maş çorbasını piştikten sonra blenderda geçirip servis edin. Servis yaparken dereotu ve maydanoz yapraklarıyla servis edin.

Gaziantep Maş Çorbası Malzemeleri

200 ml süt
800 ml su
200 gram maş fasulyesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tuz
Dereotu
Maydanoz
Karabiber
Kırmızıbiber

Gaziantep Maş Çorbası Yapımı

Gaziantep maş çorbası yapımı, bir gece suda bekleyen maş fasulyelerini süzdükten sonra üzerini geçmeyecek kadar su sıcak su ekleyin. Ortalama 7 dakika kaynatın. Sonra tekrar süzün. Tekrar daha az su ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Tekrar süzün. Çorbayı pişireceğiniz tencere içerisine zeytinyağı, un ve zerdeçalı koyun. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Maş fasulyelerini tencere içerisine ekleyin. 200 ml süt ve 800 ml suyu tencereye ekleyip karıştırarak kaynatın. Çorba kaynadıktan sonra altını kapatıp, baharatları ve tuzunu ekleyin.

Gaziantep Maş Çorbası Nerede Yenir?

Gaziantep maş çorbası nerede yenir, Maş Çorbası yemeğini her mekanda bulamayacağınız gibi Mutfak Sanatları Merkezinde ve Aşina’da bulabilirsiniz.

Gaziantep Maş Çorbası Fiyatları

Gaziantep maş çorbası fiyatları, maş çorbası yemeği ortalama 10 TL-20 TL arasında bir fiyat aralığındadır.

Gaziantep Maş Çorbası Kaç Kaloridir?

Gaziantep maş çorbası kaç kaloridir, 100 gram porsiyonda ortalama 347 kalori bulunmaktadır.

Gaziantep Maş Çorbasının Faydaları Nelerdir?

Gaziantep maş çorbasının faydaları nelerdir, kolesterolü azaltan maş fasulyesi, felç riskini azaltarak kalp sağlığını korur. Kan basıncının azalmasına yardımcı olur. Kan dolaşımını artırarak kan dengesini korur.

0 Yorum "Gaziantep Maş Çorbası Tarifi"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel