Bakla Tavası Tarifi

Bakla tavası tarifi, Gaziantep Mutfağının protetin, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan bir yemeğidir. Özellikle bahar aylarında mevsiminde yapıldığında oldukça lezzetli olmaktadır.


bakla tavası tarifi
bakla tavası tarifi


Bakla Tavası Malzemeleri

250 gram taze bakla
250 gram kuzu parça et
1 adet soğan
250 gram taze sarımsak
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar karabiber

Bakla Tavası Nasıl Yapılır?

Baklaları küçük parçalara ayırarak doğrayın. Daha sonra tencere içerisine alarak haşlayıp, suyunu süzün. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Bir tencere içerisine tere yağını ve kuzu parça eti pişinceye kadar kavurun. Suyunu çekince içerisine soğan ekleyin karıştırmaya devam edin. Daha sonra haşlanan baklayı ve salçayı ekleyip karıştırın. Üzerine sarımsağı, 2 bardak sıcak su ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin. Servis ederken üzerine  karabiber döküp, yanına yoğurt ekleyin. Afiyet olsun.

0 Yorum "Bakla Tavası Tarifi"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel