Doğrama Tarifi


Doğrama tarifi, Gaziantep Mutfağının sıcacık, bol ekşili ve şifa kaynağı suyu yemeğidir. Gaziantep de düğün yemeği olarak da bilinen doğrama düğün ve şenliklerde de yapılmaktadır. Özellikle kış aylarında oldukça yoğun olarak yapılan doğrama yemeği lezzetiyle de yiyenleri büyülemiştir.

doğrama tarifi
doğrama tarifi


Doğrama Malzemeleri

  •        150 gram kuşbaşı kuzu eti
  •         4 adet patlıcan
  •         1 çay bardağı nohut
  •         2 litre su
  •         2 yemek kaşığı salça
  •       1 adet yeşilbiber
  •         1 adet kuru soğan
  •        2 adet domates
  •         6 diş sarımsak
  •         1 çay kaşığı tuz
  •         1 çay kaşığı karabiber
  •         1 çay kaşığı limon tuzu
  •        Yarım çay bardağı zeytin yağı
  •         1 yemek kaşığı kuru nane

Doğrama Nasıl Yapılır?

Düdüklü tencere içerisine nohutu, eti ve suyu ekleyerek yüksek ateşte kaynatıyoruz. Arada etin kefini alıyoruz. Düdüklünün kapağını kapatıp ortalama 30-40 dakika pişiriyoruz. Daha sonra düdüklünün içerisine salça, ufak doğranmış soğan ve yeşil biberi ekliyoruz. 15 dakika daha pişiriyoruz. Patlıcanları şeritli şekilde soyup küp şeklinde küçük parçalara ayırıyoruz. Domatesleri de ince ince doğruyoruz. Domates ve patlıcanı da düdüklünün içerisine ekliyoruz. Sarımsağı ezip ekliyoruz. Tuz, karabiber ve limon tuzunu da ekliyoruz. Ortalama 30 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Yemeğimiz pişince bir tava içerisine zeytinyağı ve kuru naneyi ekleyip hafif kızartıyoruz. Daha sonra yemeğimizin içerisine döküp karıştırıyoruz. Servis önerisi olarak genelde yanında bulgur pilavı ile servis edilir. Afiyet olsun.

0 Yorum "Doğrama Tarifi"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel