Doğrama Tarifi
6 Ocak 2020
Yorum Yap
Doğrama tarifi, Gaziantep Mutfağının sıcacık, bol ekşili ve
şifa kaynağı suyu yemeğidir. Gaziantep de düğün yemeği olarak da bilinen
doğrama düğün ve şenliklerde de yapılmaktadır. Özellikle kış aylarında oldukça
yoğun olarak yapılan doğrama yemeği lezzetiyle de yiyenleri büyülemiştir.
![]() |
doğrama tarifi |
Doğrama Malzemeleri
- 150 gram kuşbaşı kuzu eti
- 4 adet patlıcan
- 1 çay bardağı nohut
- 2 litre su
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet yeşilbiber
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 6 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Doğrama Nasıl Yapılır?
Düdüklü tencere içerisine nohutu, eti ve suyu ekleyerek
yüksek ateşte kaynatıyoruz. Arada etin kefini alıyoruz. Düdüklünün kapağını
kapatıp ortalama 30-40 dakika pişiriyoruz. Daha sonra düdüklünün içerisine
salça, ufak doğranmış soğan ve yeşil biberi ekliyoruz. 15 dakika daha
pişiriyoruz. Patlıcanları şeritli şekilde soyup küp şeklinde küçük parçalara
ayırıyoruz. Domatesleri de ince ince doğruyoruz. Domates ve patlıcanı da
düdüklünün içerisine ekliyoruz. Sarımsağı ezip ekliyoruz. Tuz, karabiber ve
limon tuzunu da ekliyoruz. Ortalama 30 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
Yemeğimiz pişince bir tava içerisine zeytinyağı ve kuru naneyi ekleyip hafif
kızartıyoruz. Daha sonra yemeğimizin içerisine döküp karıştırıyoruz. Servis
önerisi olarak genelde yanında bulgur pilavı ile servis edilir. Afiyet olsun.
0 Yorum "Doğrama Tarifi"
Yorum Gönder