Pirpirim Aşı Tarifi


Pirpirim aşı tarifi, Gaziantep’te semiz otuna pirpirim denilmektedir. Pirpirim C vitamini ve demir açısından oldukça zengin olması ve oldukça lezzetli olmasından dolayı Gaziantep yöresinde yapıla gelen yöresel bir Gaziantep mutfağı yemeğidir. Tarifimizi adım adım uygulayarak sizlerde prafik bir şekilde Gaziantep usulü pirpirim aşı tarifini evlerinizde yapabilirsiniz.

pirpirim aşı
pirpirim aşı

Pirpirim Aşı Malzemeleri

  • 1 demet semizotu (pirpirim)
  • 3 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşilbiber
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı bulgur
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sumak Eşkisi


Pirpirim Aşı Tarifi Nasıl Yapılır?

Tarife başlamadan önce mercimeği bir kapta ıslatıp beklemeye alın. Soğan ve biberleri yemeklik doğrayıp bir tencere içerisine zeytinyağını ekleyip soteleyin. Soğanlar pembeleşince tencerenin içerisine yemeklik doğranmış domatesleri ekleyin. Yeteri kadar salça ve tuzu ekleyip karıştırın. Islatılan mercimeği ilave edip 1 litre kadarda su ekleyin biraz daha kaynatın. Sonra tencereye bulguru ve doğranmış sarımsakları da ilave edip karıştırın. Kaynamaya başlayıp bulgur ve mercimekler yumuşayınca içerisine yemeklik doğranmış pirpirimleri ve sumak ekşisini de ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Yemek hazır olunca bir tavaya zeytinyağı ve kuru nane eklenip kızartılır ve yemeğin yüzüne dökülür. Afiyet olsun.  

0 Yorum "Pirpirim Aşı Tarifi"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel