Pirpirim Aşı Tarifi
27 Mart 2020
Yorum Yap
Pirpirim aşı tarifi, Gaziantep’te semiz otuna pirpirim
denilmektedir. Pirpirim C vitamini ve demir açısından oldukça zengin olması ve
oldukça lezzetli olmasından dolayı Gaziantep yöresinde yapıla gelen yöresel bir
Gaziantep mutfağı yemeğidir. Tarifimizi adım adım uygulayarak sizlerde prafik
bir şekilde Gaziantep usulü pirpirim aşı tarifini evlerinizde yapabilirsiniz.
![]() |
pirpirim aşı |
Pirpirim Aşı Malzemeleri
- 1 demet semizotu (pirpirim)
- 3 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 4 adet yeşilbiber
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı bulgur
- Tuz
- Karabiber
- Sumak Eşkisi
Pirpirim Aşı Tarifi Nasıl Yapılır?
Tarife başlamadan önce mercimeği bir kapta ıslatıp beklemeye
alın. Soğan ve biberleri yemeklik doğrayıp bir tencere içerisine zeytinyağını
ekleyip soteleyin. Soğanlar pembeleşince tencerenin içerisine yemeklik
doğranmış domatesleri ekleyin. Yeteri kadar salça ve tuzu ekleyip karıştırın.
Islatılan mercimeği ilave edip 1 litre kadarda su ekleyin biraz daha kaynatın.
Sonra tencereye bulguru ve doğranmış sarımsakları da ilave edip karıştırın.
Kaynamaya başlayıp bulgur ve mercimekler yumuşayınca içerisine yemeklik
doğranmış pirpirimleri ve sumak ekşisini de ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
Yemek hazır olunca bir tavaya zeytinyağı ve kuru nane eklenip kızartılır ve
yemeğin yüzüne dökülür. Afiyet olsun.
0 Yorum "Pirpirim Aşı Tarifi"
Yorum Gönder