Bors Çorbası Tarifi
31 Mart 2020
Yorum Yap
Bors çorbası tarifi, Rus mutfağına ait olan bors çorbası
bizim de sofralarımıza konuk olan lezzetli bir çorbadır. Yapımı oldukça
basittir. Tarifimizi kullanarak sizlerde faydalı ve lezzetli bors çorbasından
yapabilirsiniz.
![]() |
bors çorbası |
Bors Çorbası
Malzemeleri
- 500 gram kuzu eti
- 100 gram tereyağı
- 2 adet pancar
- 1 adet kereviz
- 1 adet havuç
- 1 adet lahana
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet defne yaprağı
- 1 adet kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Bors Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Pancarları küp küp doğrayın ve bir kap içerisine alın. Kabın
içine kıyılmış sarımsağı da ekleyin üzerine sirke ve şekeri koyarak biraz kapta
bekletin. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Kereviz ve havucu da küp
şeklinde boyundan doğrayın. Lahanayı kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın.
Daha sonra bir tencere içerisine tereyağı ekleyip soğanları kavurun. Sonra
havuç, kereviz ve pancaları ekleyip biraz daha kavurun. Rendelenmiş
domatesleri, un ve salçayı koyup 1-2 dakika daha karıştırın. Üç lite su, haşlanmış
kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu eti, maydanoz, defne yaprağı, kırmızı biber,
doğranmış lahana ve tuzu da ekleyip 30 dakika kaynatın. Defne yaprağını ve maydanozu
çıkarın. Servis yaparken çorbanın üzerine ekşi krema dökün. Afiyet Olsun.
0 Yorum "Bors Çorbası Tarifi"
Yorum Gönder