Bors Çorbası Tarifi


Bors çorbası tarifi, Rus mutfağına ait olan bors çorbası bizim de sofralarımıza konuk olan lezzetli bir çorbadır. Yapımı oldukça basittir. Tarifimizi kullanarak sizlerde faydalı ve lezzetli bors çorbasından yapabilirsiniz.

bors çorbası


Bors Çorbası Malzemeleri

  • 500 gram kuzu eti
  • 100 gram tereyağı
  • 2 adet pancar
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet lahana
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker



Bors Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Pancarları küp küp doğrayın ve bir kap içerisine alın. Kabın içine kıyılmış sarımsağı da ekleyin üzerine sirke ve şekeri koyarak biraz kapta bekletin. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Kereviz ve havucu da küp şeklinde boyundan doğrayın. Lahanayı kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın. Daha sonra bir tencere içerisine tereyağı ekleyip soğanları kavurun. Sonra havuç, kereviz ve pancaları ekleyip biraz daha kavurun. Rendelenmiş domatesleri, un ve salçayı koyup 1-2 dakika daha karıştırın. Üç lite su, haşlanmış kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu eti, maydanoz, defne yaprağı, kırmızı biber, doğranmış lahana ve tuzu da ekleyip 30 dakika kaynatın. Defne yaprağını ve maydanozu çıkarın. Servis yaparken çorbanın üzerine ekşi krema dökün. Afiyet Olsun.

0 Yorum "Bors Çorbası Tarifi"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel