Gaziantep Beyran Tarifi

Gaziantep beyran tarifi, Gaziantep de 500 yıllık bir geleneği olan Beyran oldukça lezzetli yöresel bir yemeğimizdir. Gaziantep den tüm şehirlere yayılan Beyran hakkında tüm bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

gaziantep beyran tarifi
gaziantep beyran tarifi


Gaziantep Beyran Nedir?

Beyran, lezzetli olmasının yanında oldukça sağlıklı bir Gaziantep yöresel yemeğidir. İçerisinde kişiden kişiye değişse de genel olarak et, pirinç, sarımsak, tereyağı, salça, tuz ve karabiber olmaktadır. Kış aylarında çokça tüketilmektedir. Birçok hastalığa karşı koruma özelliği vardır.

Gaziantep Beyran Faydaları

Beyran, bağışıklı sistemimizi güçlendirir. Özellikle kış aylarında yenildiği zaman grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklara yakalanmamayı sağlar. Vücudu dışarıdan gelecek mikroplara karşı korur. Kemik sağlığına iyi gelir. Kemik erimesini önler.

Gaziantep Beyran İçin Malzemeler


  •         1 kg kuzu incik
  •        2 çay bardağı pirinç
  •        6 su bardağı su
  •        1 yemek kaşığı tereyağı
  •        2 tatlı kaşığı biber salçası
  •        2 tatlı kaşığı pul biber
  •        8 diş sarımsak
  •        Tuz
  •        Karabiber

Gaziantep Beyran Nasıl Yapılır?

Gaziantep beyranı nasıl yapılır, düdüklü tencere içerisine 1 kg kuzu etini, kabuklarını soyduğunuz bütün 8 adet sarımsağı ve 6 su bardağı suyu ekleyip haşlayın. Haşlandıktan sonra kuzu etini didikleyerek küçük parçalara ayırın. Et suyunu ve yıkadığınız 2 çay bardağı pirinci haşlayın. Ardından bir tencere içerisine haşladığınız pirinci ekleyin. Üzerine tereyağı, salça, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika kaynatın. Son olarak didiklediğiniz etleri ekleyip 2 dakika daha kaynatın ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Gaziantep Beyran Fiyatları

Gaziantep beyran fiyatları, şehirden her kesiminde ve mekanında fiyatlarda değişiklik gösterse de genel olarak 15 TL - 30 TL arasında Beyran yiyebilmeniz mümkündür.

Gaziantep Beyran Kaç Kaloridir?

Gaziantep beyran kaç kaloridir, orta boy porsiyon beyran ortalama 360 kaloridir. Orta kalori sınıfında bir yemek çeşididir.

Gaziantep Beyran Nerede İçilir?

Gaziantep beyran nerede içilir, Gaziantep de Beyran sabah saatlerinde genelde tercih edilen yöresel yemeğimizi tadabileceğiniz mekanlarda bir hayli fazladır. Metanet, Kelebek, Dukat ve Yesemek belli başlı göze parçan Gaziantep beyranı yapan lokantalardır. 


0 Yorum "Gaziantep Beyran Tarifi"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel