Gaziantep Katmer Tarifi
25 Eylül 2019
Yorum Yap
Gaziantep katmeri tarifi, Gaziantep de günün ilk saatlerinde genel de kahvaltı sırasında yenen Katmer bol fıstıklı, kaymaklı ve ince hamurlu çıtır karşımıza gelen bir Gaziantep lezzetidir. Aşağıda Gaziantep katmerinin tarifini bulabilirsiniz.
gaziantep katmer tarifi |
Gaziantep Katmer
Nasıl Yapılır?
Gaziantep katmeri nasıl yapılır, en önemli malzemesi
yufkasıdır. Açılması biraz zahmet olduğu için eğer ilk defa deniyorsanız mutlaka
marketten hazır baklava yufkası almalısınız. Gaziantep katmerinde malzeme
olarak 2 adet baklava yufkası, tereyağı veya sade yağ, kaymak, Antep fıstığı,
toz şeker kullanılır.
Gaziantep Katmer Yapılışı
Gaziantep katmer yapılışı, Öncelikle tereyağını eritip kulak
memesi kıvamına gelinceye kadar soğutun. Ardından 1 adet baklava yufkasını
tezgaha serin. Eritip soğuttunuz tereyağıyla baklava yufkasını yağlayın. Ardından
ikinci baklava yufkasını da yağlayın. Baklava yufkasının üzerine 1.5 yemek
kaşığı toz şeker ekleyin. Bol miktarda fıstık ve kaymak ekleyin. Daha sonra
üstünü öbür baklava yufkasıyla kapatarak zarf
şeklinde katlayın. Önceden ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar
pişirin. Fırından çıkarınca servis ederken yine üzerine bol miktarda toz şeker
ve Antep fıstığı ekleyin.
Gaziantep Katmer Fiyatları
Gaziantep katmer fiyatları, kullanılan malzeme kalitesine
göre fiyatları 15-30 arasında değişmektedir.
Gaziantep Katmeri Kaç Kaloridir?
Gaziantep katmeri kaç kaloridir, orta boy porsiyon da 196.3
gr katmer olmaktadır. Ortalama 503 kalori, %80 karbonhidrat, %12 Protein v %8
yağ içerir.
Gaziantep Katmerinin Zararları
Gaziantep katmerinin zararları, baklava hamurundan yapıldığı içerisine kaymak, fıstık konulan ve şeker ile şerbetlenerek servis edilen bir tatlıdır. Kalorisi oldukça yüksektir. Yüksek miktarda yağ ve şeker içerdiği için çok fazla tüketilmesi durumunda sağlığa ciddi zararları olabilmektedir.
0 Yorum "Gaziantep Katmer Tarifi"
Yorum Gönder