Gaziantep Katmer Tarifi

Gaziantep katmeri tarifi, Gaziantep de günün ilk saatlerinde genel de kahvaltı sırasında yenen Katmer bol fıstıklı, kaymaklı ve ince hamurlu çıtır karşımıza gelen bir Gaziantep lezzetidir. Aşağıda Gaziantep katmerinin tarifini bulabilirsiniz.


gaziantep katmer tarifi
gaziantep katmer tarifi


Gaziantep Katmer Nasıl Yapılır?

Gaziantep katmeri nasıl yapılır, en önemli malzemesi yufkasıdır. Açılması biraz zahmet olduğu için eğer ilk defa deniyorsanız mutlaka marketten hazır baklava yufkası almalısınız. Gaziantep katmerinde malzeme olarak 2 adet baklava yufkası, tereyağı veya sade yağ, kaymak, Antep fıstığı, toz şeker kullanılır.

Gaziantep Katmer Yapılışı

Gaziantep katmer yapılışı, Öncelikle tereyağını eritip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar soğutun. Ardından 1 adet baklava yufkasını tezgaha serin. Eritip soğuttunuz tereyağıyla baklava yufkasını yağlayın. Ardından ikinci baklava yufkasını da yağlayın. Baklava yufkasının üzerine 1.5 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Bol miktarda fıstık ve kaymak ekleyin. Daha sonra üstünü öbür baklava yufkasıyla kapatarak zarf  şeklinde katlayın. Önceden ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarınca servis ederken yine üzerine bol miktarda toz şeker ve Antep fıstığı ekleyin.

Gaziantep Katmer Fiyatları

Gaziantep katmer fiyatları, kullanılan malzeme kalitesine göre fiyatları 15-30 arasında değişmektedir.

Gaziantep Katmeri Kaç Kaloridir?

Gaziantep katmeri kaç kaloridir, orta boy porsiyon da 196.3 gr katmer olmaktadır. Ortalama 503 kalori, %80 karbonhidrat, %12 Protein v %8 yağ içerir.

Gaziantep Katmerinin Zararları

Gaziantep katmerinin zararları, baklava hamurundan yapıldığı içerisine kaymak, fıstık konulan ve şeker ile şerbetlenerek servis edilen bir tatlıdır. Kalorisi oldukça yüksektir. Yüksek miktarda yağ ve şeker içerdiği için çok fazla tüketilmesi durumunda sağlığa ciddi zararları olabilmektedir.

0 Yorum "Gaziantep Katmer Tarifi"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel