Gaziantep Yuvalama Tarifi


Gaziantep yuvalama tarifi, birçok protein ve vitamin içeren yuvalama sağlık açısından çok da faydalıdır. Vücut direncini arttırıcı özelliği olan yuvalama Gaziantep ilimize özgü bir yemektir. Aşağıda Gaziantep usulü yuvalama tarifini bulabilirsiniz. Gaziantep yuvalaması ile ilgili tüm bilgileri sizler için derledik. Gaziantep yuvalaması 3 aşamada yapılmaktadır. Öncelikle Gaziantep yuvalamasına eklenen yuvalamanın adını aldığı yuvarlak toplardan yapılmalı daha sonra sos için yoğurt işlemi yapılmalı en son yuvalama hazırlanmalıdır.

gaziantep yuvalama tarifi
gaziantep yuvalama tarifi


Gaziantep Yuvalamasının Hamuru Nasıl Yapılır?

Gaziantep yuvalamasının hamuru nasıl yapılır, hamur yerine minik köftelerde denebiliyor. Yuvalamanın minik köftelerini hazırlamak için malzemeler.
  •         200 gram yağlı kıyma
  •         1 su bardağı kırık prinç
  •         Yarım su bardağı un
  • ·       2 çorba kaşığı irmik

Minik köfteleri hazırlarken 1 su bardağı kırık princi sıcak suda ortalama 30 dakika ıslatın. 2 çorba kaşığı irmiği de 2-3 kaşık normal su ile ıslatın. Unu yoğurmak için bir kaba alın. Kabın içerisine kırık princi, irmiği, kıymayı da özdeşleşene kadar mutfak robotundan geçirin. Biraz el ile yoğurarak daha kolay yuvarlanması için buzdolabında 30 dakika bekletin. Buzdolabından çıkardıktan bir kaba sıvı yağ ekleyin. Elinizi sıvı yağa batırarak nohut büyüklüğünde parçalar alarak minik topları ihtiyacınız kadar yapın.

Gaziantep Yuvalaması Nasıl Yapılır?

Gaziantep yuvalaması nasıl yapılır, bir gün önceden 1  su bardağı nohut ıslatın. Düdüklü tencere içerisine 1 su bardağı nohut,500 gram kemikli incik eti, 1 adet kuru soğan tüm olarak, 1.5 litre su, karabiber ve tuzu ekleyip ortalama 15 dakika kaynatın. Düdüklü tencereden eti çıkarıp kemiklerinden ayırın ve eti kuşbaşı şeklinde doğrayın.

Gaziantep Yuvalamasının Yapılışı?

Gaziantep Yuvalamasının yapılışı, Düdüklü tencerede kaynattığımız etin suyunu süzüp bir tencereye ekleyiniz. İçerisine minik topları ekleyip ortalama 3 dakika kaynatınız. Kaynama devam ederken sos için 300 gram yoğurdu, 4 bardak suyu, 1 yumurtayı ve 1 çorba kaşığı unu blenderdan geçiriniz. Yoğurtlu sos hazır olunca tencere içerisinden 1 kepçe et suyundan alarak yoğurtlu sosun içerisine ekleyip karıştırınız. Daha sonra yoğurtlu sosu tencere içerisine karıştırarak ekleyiniz. Sonra haşlanmış nohutu, eti ekleyip karıştırınız. Daha sonra üzeri için bir tava da tereyağ ve naneyi kızartıp yemeğe ekleyiniz. Biraz daha karıştırdıktan sonra ocak dan alabilirsiniz.

Gaziantep Yuvalamasının Yararları Nelerdir?

Gaziantep yuvalamasının yararları nelerdir, iştah açar, mideyi kuvvetlendirir, zihinsel yorgunluğu azaltır, vücudunuzu kuvvetlendirir, vücudun su toplamasını önler ve bebekli annelerin anne sütünü artırır.

Gaziantep Yuvalaması Kaç Kaloridir?

Gaziantep yuvalaması kaç kaloridir, 100 gram yuvalama da 167 kalori vardır. Ortalama 1 porsiyon yuvalama 228 gram olacağından kalori miktarı 381 kaloridir.

0 Yorum "Gaziantep Yuvalama Tarifi"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel